НОВИЯТ ALFA ROMEO
F1 TEAM ORLEN

Нов болид, нови пилоти, нов сезон – новата ера започна. Готови ли сте?

ЗАПОЧНА НОВА ЕРА

Въпреки, че визуално болидът за 2022 г. напомня наследството в дизайна на Alfa Romeo и Sauber Motorsport, новият C42 е състезателна машина, създадена за битки.

Възприемайки възможностите, продиктувани от новия прилепящ под, в съчетание с актуализирания аеродинамичен ефект, 18“ нископрофилни гуми и нов, подобрен двигател , болидът ни радикално се откроява от миналото.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВИЯТ C42

ВАЛТЕРИ БОТАС

Десеткратен победител в Гранд При, Валтери се отличи като находчив в малките формули, ставайки едва вторият пилот, който някога е печелил Formula Renault Eurocup и Formula Renault Northern European Cup в една и съща година (2008 г.), а след това печели Masters of Formula 3 през 2009 г. и 2010 г., като става първият, постигал този двоен триумф. Дебютира във Formula 1 през 2013 г. и кариерата му рязко тръгва нагоре през 2017 г., когато играе ключова роля в спечелването на 4 титли при конструкторите. Той пренася дългогодишния си опит, за да помогне на отбора да се издигне нагоре в класирането.

ГУАНЮ ЖУ

Гуаню е първият състезател от Китай във Formula 1 – пионер, който ще напише ключова страница в историята на моторните спортове на своята страна. Жу, само на 22 години, показа
впечатляващи умения за младата си възраст. Завършва втори в италианския F4 през 2015 г., преди да натрупа победи в Euro F3 и  F2, които се явяват стъпка преди Formula 1. Бидейки единственият дебютант на
решетката през сезон 2022, той зарежда с енергия и младежки
ентусиазъм целият отбор.

РОБЪРТ КУБИЦА

През 2006 г. Робърт Кубица дебютира във Formula 1, ставайки първият полски пилот, който се състезава в Световния шампионат. След победата му в Канадското Гранд При през 2008 г., любовта му към скоростта и невероятните му способности го водят към дълга състезателна кариера. Сега той поддържа опита си и е винаги готов за старт като резервен пилот на отбора.