Ефективност и спортен дух

Alfa Romeo навлиза в ерата на хибридните технологии.

Новият Tonale

Удоволствие от шофирането

Истинското удоволствие от шофирането на Alfa Romeo, подсилено с чисто ново наелектризиращо изживяване.

Производителност

Възможностите да гарантират адреналина от спортното шофиране, който е част от ДНК на легендата на марката.

Повишена ефективност

Изключителен като пробег и консумация с по-ниско въздействие върху околната среда и повишена ефективност.

PLUG-IN HYBRID Q4

1,3-литровият бензинов двигател с турбокомпресор, който задвижва Tonale Plug-in Hybrid Q4, осигурява плавна реакция и ускорение, докато електрическият мотор предлага допълнителна мощност от 90 кВ: тази комбинация осигурява обща мощност от 280 к.с. Пълният пробег (бензин + електричество), който Tonale Plug-in Hybrid Q4 може да покрие, е до 600 км.

Зареждане на автомобила

Зареждане у дома

Като се има предвид, че повечето частни автомобили са паркирани през нощта, зареждането на батерията на Plug-in хибридно превозно средство у дома с домашно захранване е полезно за тези, които се нуждаят от превозното си средство готово, за да тръгнат на път на следващата сутрин.

Зареждане на автомобила

Зареждане на обществена станция

Използването на обществени станции за зареждане става все по-достъпно, тъй като мрежата за зареждане непрекъснато се разширява. Батерията може да се зареди напълно само за 2,5 часа.

MY ALFA CONNECT *

С приложението My Alfa Connect получавате достъп до всички свързани услуги на Вашия Alfa Romeo. Можете да планирате следващото си пътуване, като вземете предвид обхвата на достигане около Вашето местоположение и да намерите най-близката станция за зареждане. Можете лесно да получите достъп до приложението за зареждане на eSolutions и да управлявате Вашето зарядно у дома от разстояние.

    

DISCLAIMER

 

* За всички нови автомобили, поръчани от 1 май 2023 г., My Assistant ще бъде включен в пакет Connect ONE, чиято цена е включена в цената на превозното средство. My Remote, My Car, My Navigation и My eCharge ще станат Connect PLUS, който изисква клиентски абонамент. Connect PLUS се предлага без допълнителни разходи за първите 36 месеца, считано от началната дата на гаранцията. My Alert и My Wi-Fi няма да се променят.


Снимките са ориентировъчни и имат само илюстративна цел. Показаните цветове и детайли може да не са налични или да варират, когато автомобилът бъде наличен, например по технически и/или производствени и/или търговски причини. Някои снимки могат да показват аксесоари и/или оборудване, които не са стандартни и които, когато автомобилът бъде наличен, ще подлежат на конкретна заявка и допълнително заплащане.


Комбиниран разход на гориво Alfa Romeo Tonale Hybrid MHEV гама (л/100 км): 6,3-5,6; CO₂ емисии (g/km): 144 -127. Стойности за типово одобрение, определени на базата на комбинирания цикъл WLTP, хомологирани към 26.05.2022 г. Посочените стойности са за сравнителни цели.


Комбиниран разход на гориво Tonale Plug-in Hybrid Q4 гама (л/100 км): 1,4 – 1,1; комбиниран разход на енергия (kWh/100km): 18,7 – 16,8; CO2 емисии (g/km): 33-26. До 82 км пълен електрически пробег се отнася за градския цикъл. Общият обхват на шофиране е пълният възможен обхват, постигнат при смесване на бензинова автономност с пълна електрическа автономност в градски стил на шофиране. Стойностите за типово одобрение се определят въз основа на цикъла WLTP, хомологиран към 4.11.2022 г. Посочените стойности са за сравнителни цели. Разходът на гориво, емисиите на CO2 и цифрите за пробег може да варират в зависимост от действителните условия на употреба и от различни фактори като: честота на зареждане, стил на шофиране, скорост, оборудване, опции, размер на гумите, външна температура и топлинен комфорт на борда на автомобила.

 

FAQ

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ

Технология

Alfa Romeo навлиза в света на хибридната технология с Tonale Hybrid и новия Tonale Plug-in Hybrid Q4.

Alfa Romeo сега гледа към бъдещето чрез Tonale Hybrid и новия Tonale Plug-in Hybrid Q4. Първите два хибридни модела на марката представляват нова глава в нейната история: емблематични линии заедно с новаторска идея за ефективен спортен дух.

Хибрид означава използване на повече от един източник на енергия за ново ефективно шофиране. Резултатът е по-добра икономия на гориво с ниски емисии.

SUV е съкратен термин за Sport Utility Vehicle: този тип превозно средство осигурява по-повдигната позиция за задвижване от другите автомобили. В случай на хибриден SUV ще усетите силата на традиционен двигател с вътрешно горене, задвижван от бензин, работещ заедно с електрически мотор.

Хибридният автомобил съчетава традиционен двигател с вътрешно горене с мощността на електрически мотор. С технологията за регенеративно спиране те могат също така да зареждат батерията си, докато шофирате, улавяйки енергия от забавяне и доставяйки я на вашия автомобил.

• ICE: Двигател с вътрешно горене (двигател с вътрешно горене) е традиционен двигател с термична енергия (бензин, дизел и т.н.), при който изгарянето на гориво се активира чрез окислител (обикновено въздух) вътре в горивна камера, която е неразделна част от движението верига на течността.​


• MHEV: този тип предлага комбинация от двигател с вътрешно горене и електрически мотор, като Alfa Romeo Tonale Hybrid. Батерията се зарежда от двигателя с вътрешно горене и чрез регенеративно спиране. При Alfa Romeo Tonale Hybrid, когато батерията е заредена, тази хибридна технология позволява няколко маневри на шофиране в напълно електрически режим.​


• HEV: комбиниран двигател с вътрешно горене и електрически мотор. Батерията се зарежда от двигателя с вътрешно горене и чрез регенеративно спиране. Ефективността на батерията позволява кратки пътувания в изцяло електрически режим.


• Plug-in Hybrid: този тип предлага комбинация от двигател с вътрешно горене и електрически мотор, като Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4. Батерията също се зарежда от външен източник (зарядна букса) и чрез регенеративно спиране. На Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 производителността на батерията позволява пътувания до 80 км в градския EV обхват.​


• BEV: тягата се осигурява изключително от електрически мотор. Шофирането е електрическо и зареждането се постига само чрез външен източник и регенеративно спиране.​


• REEV: има малък бензинов генератор за презареждане на батерията и позволява разширен обхват, когато нивото на батерията е ниско.​

Plug-In Hybrid е едно от най-добрите решения за използване на силните страни на комбинираното използване на двигател с вътрешно горене (ICE) и електрически мотор. Освен това, в света на хибридите, Plug-In Hybrid гарантира оптимален баланс между електрически пробег, време за зареждане, икономия на гориво, управляемост и производителност.

Plug-In хибридните автомобили предлагат много от предимствата на електрическите превозни средства, като по-ниски експлоатационни разходи, безшумно пътуване и нулеви емисии в случай на чисто електрическо шофиране, като същевременно осигуряват гъвкавостта на конвенционален двигател с вътрешно горене за по-дълги пътувания, без непременно презареждане на батерията от външен източник. Комбинацията от двигател с вътрешно горене и електрически мотор също може да позволи на превозното средство да осигури по-високо ниво на въртящ момент и производителност в сравнение с конвенционалните двигатели с по-голям работен обем. Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 представлява усъвършенствано решение, което ще повиши производителността и комфорта при шофиране, като гарантира намаляване на оперативните разходи и по-ниски емисии в сравнение с превозните средства с термичен двигател. Освен това, където е приложимо, можете да се възползвате от данъчни облекчения като намален пътен данък.​

ПРЕЗАРЕЖДАНЕ

Времевият диапазон ще бъде около 2,5 часа, когато се използва в надстройка на мощността (easyWallbox до 7,4 kW или обществена станция за зареждане).

Чрез информационно-развлекателната система на автомобила или чрез мобилното приложение MyAlfa Connect.​ По време на индивидуалното зареждане у дома ще имате възможност да зададете предпочитаното време за зареждане (през нощта например) и да изберете нивото на мощност на програмата за зареждане чрез специална секция в информационно-развлекателната система.​

Двигателят ICE (двигател с вътрешно горене) ще се включи автоматично, за да гарантира шофиране по пътя. Системата е проектирана да гарантира минимално ниво на зареждане, за да осигури Q4 производителност.

Батериите са проектирани да работят правилно при всички средни температури на годината. Автономността може да бъде намалена в зависимост от излагането на автомобила на много високи температури за много дълго време, тъй като енергията се използва за охлаждане на батериите. По същия начин, в случай на много ниски температури, автономността ще бъде намалена, тъй като енергията ще се използва за загряване на батериите.

Превозното средство ще се зарежда по време на шофиране или чрез свързване към външен електрически контакт.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 ще зарежда батерията чрез:


1- Регенеративно спиране: преобразува кинетичната енергия на автомобила в електрическа енергия и я използва за зареждане на батерията, вместо да я губи като топлинна енергия, както при конвенционалните спирачки с лед. Електрическите двигатели консумират енергия, за да осигурят движение. Когато това движение вече не е необходимо (например във фазата на забавяне), спирачната сила се използва за обръщане на действието на двигателя и генерира електричество. Процесът е известен като регенеративно спиране и генерираното електричество може да бъде изпратено към батерията. При правилните условия автономността на електрически автомобил може да бъде удължена с повече от 10%, благодарение на събирането на регенерирана електроенергия.


2- Режим на шофиране E-Save: като зададете този режим, системата ще поддържа батерията на определено ниво на зареждане или може да презареди батерията до зададен праг.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 е оборудван с домашен кабел за зареждане (наречен Mode 2), който се свързва към гнездото Type 2 на автомобила. Това означава, че ще можете да зареждате колата от домашен гараж или у дома, ако има външен контакт. Вградено зарядно устройство преобразува променлив ток в постоянен за зареждане. Чрез информационно-развлекателния интерфейс или чрез съответното приложение MyAlfa Connect, което ще можете да изтеглите на вашия смартфон, ще бъде възможно да зададете времето за презареждане и прага на максималния ток, който трябва да поемете от вашата домашна система. За по-бързо зареждане ще имате възможност да инсталирате домашна стенна кутия, наречена easyWallbox, която зарежда по-бързо от конвенционален контакт. За по-мощна и по-бърза сесия на зареждане можете също да инсталирате eProWallbox, стенна кутия, която работи до 22 kW.

• Стандартно: кабел за домашно зареждане. Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 вече е оборудван със стандартен домашен кабел за зареждане, който може да бъде свързан към всеки домашен контакт.


• Опция: Високоскоростен кабел за зареждане. Кабел за зареждане Type 3, който Ви позволява да зареждате автомобила от обществена колона за зареждане и от eProWallbox.