Новите Giulia и Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario - легенда от 1923 г.

Alfa Romeo представя специалната серия Quadrifoglio 100° Anniversario - лимитирана серия, която ще бъде произведена само в 100 ексклузивни бройки за всеки от двата модлела, за да отдаде почит на ценната история на най-спортните версии на Giulia и Stelvio.

15 април 1923 г. е точният ден, когато легендарният символ на Quadrifoglio прави своя дебют на Alfa Romeo RL - кола, управлявана от италианския пилот Уго Сивочи, известен като "Вечният втори". Така е било до деня, в който успял да спечели XIV издание на Targa Florio.

Днес Quadrifoglio означава много повече от късмет - това е емблема на отдаденост, внимание към детайла, саможертва, смелост и върхова производителност. За да отбележи тази славна история, Марката се връща там, където започва тази вдъхновяваща история - Сицилия, перфектното олицетворение на италианската „Велика красота“ и „Произведено в Италия“.

През тези 100 години Alfa Romeo се фокусира върху качеството и вниманието към детайла, за да постигне техническо съвършенство. Специалната серия Quadrifoglio е резултат от това щателно проучване. Giulia и Stelvio Quadrifoglio 100º Anniversario са оборудвани с 2.9 V6 двигател с 520 к.с. и нов механичен диференциал с ограничено приплъзване. Освен това новите и специални компоненти правят тази лимитирана серия още по-ексклузивна - Full-LED адаптивни матрични 3+3 предни светлини, капачки на страничните огледала от въглеродни влакна и нова специална емблема, проектирана от Centro Stile и изпъкваща със златни нюанси на калника, на спирачните апарати и елегантни вътрешни шевове.