ALFA ROMEO F1 TEAM ORLEN. РАЖДАНЕТО НА C42

След седмица на тестове в Барселона състезателният автомобил C42 най-накрая беше представен в привлекателна окраска от червено и бяло. Той беше последната част от Alfa Romeo F1 Team ORLEN , необходима за един завладяващ сезон във Formula 1.

 

C42 е първият автомобил, произведен в Хинвил, съгласно правилата за ограничение на бюджета. Дизайнерският екип е ръководен от техническия директор Жан Моншо. C42 се възползва от възможностите за прилагане на аеродинамичната концепция „земен ефект“ с отвеждане на въздушния поток към дъното на автомобила и дифузьора, подобрената аеродинамика и 18-инчови гуми с нисък профил. Това е състезателна машина, проектирана да стигне до върха и задвижвана от нов и подобрен двигател Ferrari.

 

Дизайнът на червено-бялото покритие на автомобила е направен в Centro Stile Alfa Romeo и отдава почит към историческото наследство на Alfa Romeo и Sauber в моторните спортове. Зоната на двигателя е боядисана в червено с диагонално сечение за още по-силен динамичен ефект. Изписването на Alfa Romeo с исторически ръкописен шрифт подхожда на диагонала и е препратка към началото на 20 век. Отдолу се откроява името Tonale на новия SUV модел на марката. Четирилистната детелина и символ на спортния дух Quadrifoglio може да се види в горната част, а италианското знаме присъства на гърба на спойлера, който гордо носи надписа Alfa Romeo.

 

C42 е готов да впечатлява публиката в ръцете на спечелилия 10 състезания Валтери Ботан и Джоу Гуаню, който е първият китайски пилот във Formula 1 и единственият дебютант през сезон 2022.