ALFA ROMEO TONALE,
ИЗЛИЗА НА ПИСТАТА С
ВАЛТЕРИ БОТАС И ДЖОУ ГУАНЮ


 Целият екип на Alfa Romeo F1 Team ORLEN се събра в Ла Тюил (Италия), за почивка и за презареждане на батериите, за да изгради максимална концентрация в навечерието на предсезонните тестове в Барселона.

В присъствието на двамата пилоти на отбора Валтери Ботас и Джоу Гуаню новият модел Tonale прави дебют като първия електрифициран SUV на марката. Той беше представен наскоро пред международните медии и олицетворява метаморфозата, която отвежда Alfa Romeo към нова ера на свързаност и електрификация.

През последните няколко дни на предсезонната пауза екипът на Alfa Romeo F1 Team ORLEN се потопи във великолепната алпийска обстановка на Ла Тюил. В атмосфера на сплотеност и концентрация отборът се фокусира върху своите стратегии и цели за предстоящия шампионат. С екипа бяха главният изпълнителен директор на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато и ръководителят на отбора Alfa Romeo F1 Team ORLEN Фредерик Васьор, заедно с целия мениджърски състав и отдела за комуникации.

Разбира се, трябва да насочим вниманието и към новите пилоти Валтери Ботас и Джоу Гуаню. През този сезон те ще пренесат на пистата цялата страст и делото на екипа на борда на новия състезателен автомобил C42. Сезон 2022 е изпълнен с вълнуващи предизвикателства и големи промени, както изискват новите правила, чиято цел е да го направят изключително атрактивен.

Като почетен гост, само няколко дни след официалното си представяне пред международните медии, Tonale прави дебют в Италия като първия електрифициран SUV на Alfa Romeo, с който марката отбелязва своята метаморфоза. Новият модел остава верен на своите благородни спортни гени, датиращи от 1910 г., но същевременно извършва радикална революция напред към нова ера на електрификация и свързаност. Безпогрешно разпознаваемият италиански дизайн е изключително близък до концепцията, от която произхожда. Изцяло новата инфо-развлекателна система е базирана на най-нови технологии и най-високо ниво на свързаност. Екипът на Alfa Romeo е разработил уникални и ексклузивни технически решения за Tonale, за да предложи на клиентите неповторимо изживяване при шофиране. Именно това е характерно за марката, която съчетава прецизното внимание към детайла с най-високото качество на изработка.

Tonale предлага истинско електрифицирано шофиране. Ексклузивен дебют в модела прави изцяло новата хибридна система с променлива геометрия на турбото, която може да задвижва колелата и при изключен двигател с вътрешно горене.
Версията Plug-in Hybrid Q4 с мощност 275 к.с. и задвижване на четирите колела разполага с най-добрите характеристики в своя клас с пробег до 80 км* в електрически режим в градски условия. Това е най-мощният и най-ефективният вариант в гамата.
Клиентите са в центъра на вселената на Alfa Romeo. Качеството на продуктите и услугите е повишено до най-високо ниво за едно пълноценно клиентско изживяване.
За допълнителна информация и повече за модела Tonale: Link


Ла Тюил е планински курорт, известен като Дивата страна на Монблан, далеч от шума и суетата на всекидневието. На такива места хората могат да се потопят сред дивата природа, да възстановят силите си и да се заредят с енергия. Благодарение на това курортът е идеалната обстановка за екипа на Alfa Romeo.
Перфектната рецепта от спиращи дъха планински гледки и типичното топло италианско гостоприемство.

* Предварителна стойност в процес на хомологация