ФЕСТИВАЛ НА СКОРОСТТА ГУДУУД 2022:
ТРИ ДЕБЮТА ЗА ALFA ROMEO

Фестивалът на скоростта Гудууд е най-големият световен празник на моторспорта и автомобилната култура. И тази година Alfa Romeo се присъедини към него с красивото си трио, включващо новите Tonale Hybrid, Giulia и Stelvio Estrema – първата глобална специална серия на марката. Зад волана на Tonale Hybrid седна специален гост – Гуан Джоу, пилотът на Alfa Romeo F1 Team ORLEN и завърши изкачването от 1,16 мили в събота.

Tonale Hybrid е символ на метаморфозата на марката в новата ера на електрификация. Това е първият електрифициран C-SUV на Alfa Romeo, носещ типичното за марката ДНК. В същото време Tonale е най-технологичният автомобил Alfa Romeo произвеждан някога. Всъщност това е и първият автомобил въобще, който е оборудван с NFT дигитален сертификат, като предлага свързаност от най-високо ниво, иновативна инфоразвлекателна система и интеграция с Amazon Alexa. Alfa Romeo избра зад волана на Tonale Hybrid да седне Гуан Джоу, който освен пилот на Alfa Romeo F1 Team ORLEN е и първия китайски пилот в историята на F1. В Гудууд Джоу се срещна с фенове на F1, като обра овациите на всички присъстващи на фестивала.

Друг британски дебют за Alfa Romeo бе представянето на специалните серии Estrema. Моделите Giulia и Stelvio “Estrema” представят първата глобална специална серия, която въплъщава най-високите постижения по отношение на техническо усъвършенстване и динамика на шофиране. Следвайки корените си, тези автомобили носят духа на Quadrifoglio в ежедневието.