ПРЕДСТАВЯМЕ ESTREMA:
ЗА ШОФИРАЩИ ПУРИСТИ

Alfa Romeo представя Giulia и Stelvio ESTREMA – първата глобална специална серия, която въплъщава най-високите постижения в областта на техническото усъвършенстване и динамиката на шофиране. Душата на Quadrifoglio оживява в автомобил за всекидневието, създаден за спортно шофиране. 

Той беше представен в централата на отбора Alfa Romeo F1 Team ORLEN и отразява интензивното сътрудничество между Alfa Romeo и партньора Sauber Motorsport, в резултат на което се извлича максимума от опита и технологиите във Formula 1 в стремежа за постигане на по-добра ефективност и най-високи технологии за устойчивост. Това е стратегически важна област в новата ера за марката.

Новите разработки за активно окачване са в серийното оборудване. Това допринася за изключителен комфорт при пътуване, без да нарушава спортното управление и удоволствието от шофирането благодарение на способността за адаптиране към условията на пътя и стила на всеки водач. В серийното оборудване е и механичен самоблокиращ диференциал, който гарантира стабилност и висок контрол при всякакви условия на сцепление. Той разпределя въртящия момент и контролира сцеплението дори извън завои, при високи скорости и по време на ускорение.

Спортното поведение и лекото усещане при управление на ESTREMA се подчертават от преобладаващата употреба на карбон.   

Giulia и Stelvio ESTREMA се задвижват от турбо двигатели: 2.0 бензин (280 к.с.) или 2.2 дизел (210 к.с.). Те са комбинирани с 8-степенна автоматична трансмисия и Q4 задвижване на четирите колела. Премиум аудио система Harman Kardon с 14 високоговорителя допълва богатото оборудване.   

Проектът ESTREMA е насочен към онези шофиращи пуристи, които винаги търсят емоциите и се сливат в едно цяло с автомобила. Това са истински ценители, които са отдадени не толкова на мускулестата естетика, колкото на техническите решения за перфектен баланс и изключителна динамика на шофиране.