1000 Miglia 2022,
НАЙ-КРАСИВОТО АВТОМОБИЛНО СЪСТЕЗАНИЕ В СВЕТА ЗАПОЧНА

Започна 40-ото издание на 1000 Miglia. Стартовата решетка на известното още като „Най-красивото състезание в света“ се подреди за началото от Бреша на 15-и юни, където ще се завърне на 18-и. По маршрута състезанието спира на някои от най-очарователните места в Италия. За това издание над 400 безценни ретро автомобила ще се присъединят към колоната, преминаваща през Италия.

Както обикновено, Alfa Romeo коронова събитието с 50 свои автомобила на старта и тази година те съчетават наследство с бъдеще. От личната колекция на марката са включени три изключителни екземпляра - 6C 1500 Super Sport от 1928 г., 1900 Sport Spider от 1954 г. и 1900 Super Sprint от 1956 г. Тези три бижута се водят от страхотни екипи – титулованите Джовани Мочери и Валерия Дичембре, Франческо Пирози (член на каросерийния цех в завода Giambattista Vico plant в Помилиано) и Кристина Поста (служител в отдел сглобяване в завода Cassino), и Алесандро Алуни Брави (управляващ директор на Sauber Motorsport) и пилота и спортен коментатор Вики Пирия.

Състезанието 1000 Miglia 2022 е мост между минало и бъдеще, извеждайки на пътя не само класическите автомобили, но и настоящите, които се включват по време на пътуването  през най-забележителните пейзажи и градове на Италия. Новият модел Tonale Hybrid води безценните перли в короната на Alfa Romeo към насладата от топлината и привързаността, с която феновете на 1000 Miglia посрещат конвоя всяка година.