Честит рожден ден, Alfa Romeo! Alfa Romeo празнува 113 години благороден италиански спортен дух с дръзко видео

Гледайте грандиозното видео, за да отпразнуваме заедно 113-тата годишнина на Alfa Romeo

 

Утре (събота, 24 юни) се навършват 113 години от основаването на Alfa Romeo през 1910 г.

 

За да отпразнува тази важна дата, Alfa Romeo подготви за своите почитатели още една демонстрация на своя смел характер. Зрелищният видеоклип с пилота на марката от Формула 1 Гуаню Жу е манифест на ценностите, които отличават Alfa Romeo от 1910 г. насам – благороден италиански спортен дух и Made in Italy.

 

Марката призова китайския пилот Гуаню Жу да демонстрира шофьорските си умения на писта, която не е включена в тазгодишните 23 състезания. Той се качи на борда на своя едноместен автомобил в завода в Касино, където се раждат серийните модели Giulia и Stelvio. Служителите на завода го посрещнаха топло с понички и си направиха с него традиционна снимка.

 

За Гуаню Жу това бе възможност да покара болида от Формула 1 по магистралата от Пиедимонте Сан Джермано до Помилиано, където се намира заводът Giambattista Vico на Alfa Romeo. Там се произвежда най-новият модел на марката Tonale. Служителите в завода, разположен близо до Неапол, определено бяха добре подготвени да посрещнат пилота в напълно необичайна обстановка.

 

От далечната 1910 г. историята на Alfa Romeo обхваща повече от 100 години, през които марката носи емоции в живота на цели поколения и преживява заедно с италианското общество всички социални еволюции през 20-ти век. Това са епохи, белязани от спортна слава и търговски успехи, редуващи се с други по-сложни времена, като международни конфликти, нанесли тежък удар на тогавашното общество.

 

Мощното възраждане на страната след двете световни войни обединява Италия и Alfa Romeo. Смелият характер и всеобхватната стратегия означават, че марката винаги се е завръщала, за да вълнува любителите на автомобилите и спорта.

 

Тържества в музея на Alfa Romeo в Арезе

 

За 113-ата годишнина музеят официално се подготвя да отпразнува 100-годишнината на Quadrifoglio:

 

В събота, 24 юни, от 16.30 часа: Презентация ще проследи отново историята на иконата, която олицетворява спортната слава на Alfa Romeo. Почетен гост ще бъде Джорджо Сивочи, внук на Уго Сивочи - пилотът, който печели легендарното състезание Targa Florio през 1923 г. с RL, първият автомобил със зелена четирилистна детелина, изрисувана на бял фон върху предния капак.

В края на презентацията дълъг парад с модели от всички епохи на Alfa Romeo ще дефилира на вътрешната писта на музея, последван от поход към центъра на Арезе до зелена зона, където след залез слънце ще се проведе специален флашмоб, посветен на Quadrifoglio.

 

В неделя, 25 юни: Предвидени са различни дейности за групи и семейства, като например търсенето на съкровища на тема Quadrifoglio в залите на музея Alfa Romeo.

 

Пълният график на събитията може да се види на www.museoalfaromeo.com

За тези, които все още не са се записали и все още искат да участват в дейностите през уикенда в музея, резервирайте, като пишете на info@museoalfaromeo.com.

 

Честит рожден ден, Alfa Romeo!