Alfa Romeo e на първо място сред премиум марките в проучването на J.D. Power за качество на новите автомобили

Alfa Romeo е на първо място сред премиум марките и на трета позиция в цялата автомобилна индустрия в проучването за качество на новите автомобили (IQS) на J.D. Power за 2023 г. в САЩ. Италианската марка отбелязва най-големия прогрес в настоящото проучване – скок с 24 места напред в класацията в сравнение с предходната година. Наред с това Alfa Romeo спечели и първото място в сегмента на компактните премиум SUV автомобили с модела Stelvio.

 

„Този резултат носи голяма гордост за Alfa Romeo и е плод на изключителната работа, извършена от целия ни екип. Обръщаме педантично внимание на качеството, като този процес започва от нашите заводи в Италия и остава след преминаването на автомобилите в ръцете на нашите клиенти“, коментира главният изпълнителен директор на компанията Жан Филип Импарато.

 

J.D. Power анкетира купувачите на нови автомобили за впечатленията им през първите три месеца на собственост и проследява появилите се проблеми на 100 превозни средства, за да измери представянето на марките. Изключително добрите резултати на Alfa Romeo контрастират с тенденцията в индустрията за регистриране на повече проблеми при новите автомобили в сравнение с миналата година.

 

 

За J.D. Power

J.D. Power е световен лидер в проучванията на нагласите на потребителите, консултантските услуги, данните и анализите, а също така пионер в използването на големи бази данни, изкуствен интелект и възможности за алгоритмично моделиране за обяснение на поведението на потребителите, J.D. Power предоставя надеждна индустриална аналитичност относно взаимодействията на клиентите с марки и продукти повече от 50 години. Водещите световни бизнеси в основните индустрии разчитат на J.D. Power, за да ориентират своите стратегии към клиентите. J.D. Power има офиси в Северна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион. Повече информация за бизнес предложенията на компанията има на JDPower.com/business. Инструментът за автоматично пазаруване J.D. Power може да бъде намерен на JDPower.com.