Alfa Romeo с рекордни резултати за първото тримесечие на 2023 г.

След изключително успешната
2022 г. Alfa Romeo продължава да набира скорост с рекордни резултати през първото тримесечие на 2023 г. Те са плод на стриктното изпълнение на стратегическия план за развитие на марката с постоянен фокус върху най-високите стандарти за качество.

 

Настоящата 2023-а ще бъде сложна година, изпълнена с вълнуващи предизвикателства, въпреки отличното търговско представяне през първото тримесечие. Alfa Romeo отбелязва очевиден растеж в Европа с над двойно повече регистрирани автомобили или ръст от 136%. Пазарният дял също се е удвоил с повече от 100%.

 

Най-големият ръст е в Австрия и Португалия, където регистрациите са се увеличили над три пъти - съответно с 317% и 400%. На стратегически пазари като Италия, Франция, Германия и Холандия продажбите на марката са се удвоили, а пазарният дял е увеличен над два пъти в сравнение с първото тримесечие на 2022 г. Увеличението на регистрациите е следното: 188% в Италия, 174% във Франция, 112% в Германия, 121% в Испания, 186% в Холандия. И в България марката също се представя успешно с ръст от 71%.

 

На глобално ниво пазарните резултати са изключително положителни, като ръстът на регистрациите е 64% в сравнение с първото тримесечение на 2022 г. В Близкия изток продължава вълнуващият растеж след рекордната 2022 г. През 2022 г. Турция се утвърди на глобалната сцена като пазар с най-бърз растеж, а обемите се увеличиха четворно в сравнение с предходната година. Тези цифри бяха потвърдени през първото тримесечие на 2023 г., през което регионът нарасна със 149%, като Турция допринесе за 55% от общия растеж в Близкия изток.

 

2023-а обещава да бъде година, в която италианската марка в световен мащаб ще бере плодовете от положения труд, разчитайки на напълно обновена гама, в която се включиха новите модели Giulia и Stelvio. Те са стълбовете в сегашното портфолио и в бъдещия продуктов план на Alfa Romeo. Двата модела са еволюирали по отношение на дизайна и технологиите и се позиционират като еталон в своите сегменти, също както при пускането им на пазара. В допълнение моделът Tonale вече предлага пълна гама задвижващи системи с пускането на версията Q4 Plug-In Hybrid и с готовност приема вълнуващите търговски предизвикателства на световните пазари.

 

 „Представянето на марката през първото тримесечие на тази година потвърждава отличната работа на екипа – коментира Жан-Филип Импарато, главен изпълнителен директор на Alfa Romeo. - Това е резултат от дисциплината, с която прилагаме нашата стратегия с два абсолютни приоритета: безкомпромисно качество на 360° и стабилно развитие. Екипът работи с дълбоко чувство на отдаденост, постигайки поставените цели. Това ни кара да се гордеем, но сме наясно с необходимостта да продължим пътуването със страстта и решителността, които ни отличават, ако искаме да постигнем амбициозните цели, заложени в нашия план.“