На полигона в Балоко новият Alfa Romeo Milano оживява. Дебютът му е на 10 април.

Тестовете по развитието на Alfa Romeo Milano напредват на тестовата площадка Балоко. Бъдещият спортен автомобил, планиран и проектиран от майсторския Alfa Romeo Centro Stile ще бъде представен на света на събитие на 10 април в град Милано, То ще бъде предавано на живо за всеки, който иска да вземе участие.

 

Milano – автомобил, който ще донесе на Alfa Romeo дебют в света на 100% електрическите превозни средства – продължава да се развива и усъвършенства под експертното ръководство на екипа от италиански инженери, които са изиграли основна роля в необикновени 100% Alfa Romeo проекти (като 4C, 8C и Giulia GTA). Стратегията за развитие се координира от италианския екип от инженери на Alfa Romeo в Balocco Proving Ground, където тестовите пилоти намират идеалните условия да тестват на пистата изискванията и целите, поставени от инженерите на Alfa Romeo, които отговарят за валидирането на проекта.

 

Както е традиционно за Alfa Romeo и Milano се настройва да постигне изключителни цели, като процесът протича под ръководството на експерта Доменико Баняско, отговорен за валидирането на динамичната същност на автомобила. Кариерата на Доменико Баняско включва разработването на няколко спортни автомобила Alfa Romeo, които са станали част от легендарната история, като манифест на удоволствието от шофирането и спорта на марката - запомнящия се 8C, бруталния 4C, легендарния Giulia GTA и много други.

 

Екипът е фокусиран върху изключителна динамика, с целенасочени и специфични интервенции по окачването. Целта остава безпогрешната динамика на шофиране, базирана на директна и изключително прецизна геометрия на кормилното управление, за да се гарантира бързо завиване с високо ниво на сцепление.

 

Начело на проекта е Стефано Череда, наложено и известно име в проектите на Alfa Romeo. В челните редици на разработката на дизеловите двигатели на Giulia и Stelvio, Стефано Череда направи своя дебют в Alfa Romeo с проекта Giorgio, запомнен с поверителността, изисквана от изключителните инженери на Alfa Romeo, докато създаваха най-величествения проект за развитие през последните десетилетия. Преди гордо да поеме управлението на проекта Milano, Стефано дава зелена светлина за разработването на Plug-In Hybrid двигателя на Tonale.

 

Техническото развитие на Milano се ръководи от Луиджи Доменикели, експертен италиански инженер, натоварен с интегрирането и валидирането на всички подсистеми на автомобила по отношение на производителност, издръжливост и комфорт. Амбициозните цели на дизайна са фокусирани върху гарантирането както на отличителното за Alfa Romeo управление на пътя, така и на водещата в класа ергономичност, базирана на отличен и усъвършенстван интерфейс човек-машина.