Alfa Romeo стартира 2023 г. с лансиране на Tonale PHEV Q4 на българския пазар

Италианската премиум марка изпрати успешна 2022 г. с ръст
на продажбите у нас

Alfa Romeo навлиза на висока скорост в новата 2023 г. с пазарно лансиране на топмодела Tonale PHEV Q4 с мощност 280 конски сили, задвижване на четирите колела и пробег от 80 км в изцяло електрически режим. Първите екземпляри от най-високотехнологичния автомобил на марката се очакват на българския пазар през първото тримесечие на 2023 г. в продължение на успешното лансиране на Tonale. Той се превърна в най-търсения модел на италианската премиум марка веднага след пускането в продажба през втората половина на 2022 г. със задвижване тип MHEV бензин и дизел. У нас за първи път клиентите на Alfa Romeo имат възможността да притежават иновативния автомобил по иновативен начин на лизинг без първоначална вноска – нова финансова услуга, предлагана ексклузивно за Tonale.

 

Гамата на Tonale предлага мощност от 130 до 280 к.с.

 

Въвеждането на пазара на модела допринесе за успешната 2022 г. за марката в България. У нас Alfa Romeo регистрира ръст на продажбите от 42% в сравнение с 2021 г. С лансирането на върховото изпълнение с Plug-in задвижване в началото на 2023 г. моделната гама на Tonale е изцяло завършена. В изключително конкурентния сегмент на компактните SUV автомобили Alfa Romeo осигурява неподражаем италиански стил, безкомпромисно качество, традиционната за марката спортна динамика и образцово пътно поведение в комбинация с най-нови технологии за свързаност, безопасност и асистенция. Гамата задвижващи системи предлага избор от електрифицирани бензинови хибридни двигатели MHEV и PHEV, както и конвенционална дизелова версия. Мощността им варира от 130 до 280 конски сили, като тягата се предава към предните или четирите колела с автоматични трансмисии с 6 или 7 предавки.

 

Лукс и високи технологии

 

В допълнение на италианското инженерно изкуство и неповторимия дизайн Tonale предлага комфортно настаняване в луксозен интериор с първокласни материали като висококачествен текстил, алкантара и кожа с перфорации, а седалките могат да бъдат с електрическо регулиране и запаметяване на позицията на водача. Той работи в изцяло дигитализиран кокпит с най-големите цветни дисплеи в сегмента (общ размер 22,5 инча), като може да използва и зарежда мобилния си телефон с безжично свързване към автомобила. Паркирането в градски условия се улеснява от предлаганите 360-градусов изглед с камери и система за предупреждение за наличие на обекти в „слепите“ зони на видимост. В извънградски условия водачите ще се възползват от комфорта на други нови технологии като автоматични матрични LED светлини и системи за автономно шофиране от второ ниво.

 

Премиум марка №1 в САЩ за 2022 г.

 

Поредно доказателство за качествата на автомобилите на Alfa Romeo е първото място сред премиум марките за 2022 г. в класацията на американската компания за потребителски проучвания, данни и анализи J.D.Power. Италианският производител получи най-висок индекс на удовлетвореност на клиентите от покупката и отбеляза най-големия прогрес от всички 14 премиум марки в сегмента в сравнение с предишното проучване. Това е резултат от целенасочената работа в Alfa Romeo за подобряване на удовлетвореността на клиентите и качествата както на продуктите, така и на потребителското изживяване.

 

Обновени модели Giulia и Stelvio

 

Наред с лансирането на Tonale PHEV през 2023 г. ще бъдат пуснати в продажба обновените модели Giulia и Stelvio. Те ще зарадват почитателите на Alfa Romeo с модернизиран дизайн и редица нововъведения като адаптивни матрични LED светлини, напълно дигитализиран кокпит, нови функции за свързаност и дебютиралата в Tonale технология за генериране на NFT сертификат, който съхранява данните за експлоатацията и поддръжката на всеки конкретен автомобил. Специалната серия Competizione на обновените модели Giulia и Stelvio ще предложи още по-силна концентрация на стил и динамика.

 

100 години Quadrifoglio

 

През втората половина на 2023 г. ще бъдат представени новите върхови изпълнения Quadrifoglio с битурбо двигател V6, които с изключителната си динамика гарантират ударни дози адреналин при всяко сядане зад волана. Емблематичните пърформанс модификации ще отбележат през пролетта 100-годишнината от появата на първия автомобил с легендарното изображение на четирилистна детелина на бял фон. Това е още един знак, че новата 2023 г. ще поднесе на почитателите на Alfa Romeo силни емоции и завладяващи преживявания, каквито предлагат и автомобилите на славната марка.