Alfa Romeo Giulia и Stelvio са обявени за най-красивите автомобили в своите категории на наградите autonis Design Awards

За пореден път тази година немското автомобилно списание auto motor und sport зададе на своите читатели важен въпрос: „Коя е най-красивата кола?“ Отговорът не можеше да бъде по-ясен: Alfa Romeo Giulia и Alfa Romeo Stelvio спечелиха награди в категориите „кола от среден клас“ и „SUV/автомобил с висока проходимост“.

 

В изданието за 2023 г. на известната награда за дизайн autonis, списанието попита своите читатели дали дизайнът на един автомобил може да вдъхнови дори години след дебюта си. От основаването си Alfa Romeo базира своя дизайн на концепцията за „вечна красота“. Ето защо не е изненада, че много от гласувалите повече от 14 500 читатели избраха италианската марка.

 

Носителят на много награди и наскоро обновен спортен седан Alfa Romeo Giulia спечели в категорията „среден автомобил“ с голяма преднина, получавайки 66,4% от гласовете. В категорията „голям SUV/автомобил с висока проходимост“ Stelvio, който също бе обновен по отношение на стил и технологии, излезе начело с 39,7% от гласовете.

 

Алехандро Месонеро, ръководител на дизайна на Alfa Romeo коментира:

„За нас е чест и радост, че Giulia и Stelvio отново получиха това голямо признание за своя дизайн в изданието на autonis за 2023 г. Признателността на читателите на auto motor und sport означава много за нас. Това е отплата за отдадеността и страстта, към които се стреми Alfa Romeo Centro Stile, с ясната цел да предложи на клиентите си отличителен дизайн, който може да запази своята привлекателност във времето със силната си идентичност.“

 

 

Николо Биаджоли, ръководител на марката в Германия, получи призовете на церемонията по награждаването, част от конгреса за автомобилни двигатели и спорт в Stuttgart Messe и сподели:

„Страхотно е да се види как признателността за дизайна на Alfa Romeo остава толкова силна в Германия. Моите искрени благодарности отиват не само на читателите на auto motor und sport, но и на нашия дизайнерски екип в Торино, Италия, Alfa Romeo Centro Stile. Традиционният стремеж към съвършенство на нашите дизайнери придава на всяка Alfa Romeo отличителен характер и носи неповторимия стил на марките. Очаквам с нетърпение бъдещето и предстоящите проекти, които ще представим на нашите фенове в Германия.”

 

 

В предишни издания на autonis, читателите на auto motor und sport многократно са изразявали признателността си към дизайна на Alfa Romeo, определяйки Giulietta, MiTo, Tonale и предишните издания на Giulia и Stelvio като „най-красивата кола“. В изданието през 2023 г., 18-ото от началото на състезанието, имаше над 100 автомобила, състезаващи се в 12 различни категории.