Юбилейната лимитирана серия Quadrifoglio 100° Anniversario на Giulia и Stelvio е изкупена

Лимитираната серия Quadrifoglio 100° Anniversario на Alfa Romeo Giulia и Alfa Romeo Stelvio вече е изкупена от ценители и колекционери по целия свят. От ограниченото издание се произвеждат само по 100 ексклузивни екземпляра за двата модела, които отбелязват 100-годишния юбилей на легендарния символ за върхова мощност и динамика Quadrifoglio. Автомобилите от лимитираната серия са първите представители на обновената гама Quadrifoglio и са манифест на глобалното присъствие на Alfa Romeo. Специалните модели потеглят към своите собственици на пет континента, които не се поколебаха да сбъднат мечтата си да притежават автомобили, въплъщаващи благородния италиански спортен дух.

 

Светкавичното изчерпване на лимитираната серия Quadrifoglio 100° Anniversario на Giulia и Stelvio затвърждава изключително позитивната тенденция за възход на Alfa Romeo. Марката отбелязва голям ръст през първите пет месеца на годината, като продажбите само в Италия се увеличиха трикратно.

 

Измина един век, откакто пилотът Уго Сивочи печели победата в рали Тарга Флорио на 15 април 1923 г. с версията Corsa на RL. Това е първият в историята автомобил Alfa Romeo, украсен със символа на късмета - зелената четирилистна детелина Quadrifoglio Verde. Оттогава Quadrifoglio се превръща в емблема на благородните спортни гени на марката и идентифицира най-мощните автомобили на Alfa Romeo - не само тези, които се състезават по пистите, но и най-бързите и ексклузивни шосейни модели.

 

Лимитираната серия Quadrifoglio 100° Anniversario на Giulia и Stelvio гордо носи юбилейното историческо лого на марката, на което дизайнерите от Centro Stile Alfa Romeo са придали модерна интерпретация. Те са запазили неговата автентичност и елегантност и са го доразвили в цветово отношение. Логото напомня за славните автомобили на марката и спортните победи, които са част от нейното историческо наследство.

 

Моделите Quadrifoglio 100° Anniversario се задвижват от турбо двигател 2.9 V6 с мощност 520 к.с. и разполагат с механичен диференциал с ограничено приплъзване, който оптимизира предаването на въртящия момент и подобрява стабилността, динамиката и скоростта в завои. Характерни за лимитираната серия са новите златисти спирачни апарати, новата решетка и корпусите на огледалата с видим карбон. В интериора се открояват шевове в златист цвят и юбилейно лого на таблото. Воланът е облечен с кожа и алкантара с черни шевове и акценти от карбон.

 

Giulia и Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario са резултат от 100-годишния стремеж на Alfa Romeo към техническо съвършенство на автомобили за състезания и за серийно производство. Те се отличават с уникално, директно и завладяващо изживяване при шофиране – характеристики с които Alfa Romeo печели сърцата на феновете за рекордно време.