ALFA ROMEO 33 STRADALE

Вдъхновен от куража

DISCLAIMER

Alfa Romeo 33 Stradale е ограничена серия от 33 вече продадени автомобила. Не могат да се правят повече поръчки. Съдържанието и изображенията на тази страница са само с илюстративна цел.

Визията

Историята на една мечта

Когато страстта срещне смелостта, всичко става възможно. Вдъхновен от легендарната икона на Alfa Romeo, 33 Stradale поставя началото на ера на смелост, спортен дух и мощ. Удивителна Fuoriserie: 33 произведения, отразяващи креативните умове на своите собственици, на които е дадена свободата да персонализират своите суперавтомобили чрез активно участие в процеса на вземане на решения, работейки ръка за ръка с нашите талантливи занаятчии.

Творението
Необходима красота

Мост между време и вечност. Перфектно съчетание между красота и функционалност. Alfa Romeo 33 Stradale е мечтано произведение на изкуството, което се завръща 56 години по-късно.

Считан от мнозина за най-красивият автомобил на всички времена, 33 Stradale от 1967 г. и емблематичните му стилистични решения са основен източник на вдъхновение за футуристичните линии и хармоничните пропорции на модерния суперавтомобил.

От стремителните огледала до солидните въздушни отвори, от перфектно оформените светлини до емблематичната V-образна решетка - всеки елемент от дизайна е подчинен на оптимизирането на аеродинамиката при високи скорости.

Обгърнат от карбон и алуминий, покривът на 33 Stradale предлага спираща дъха панорамна гледка и прави автомобила изключително лек.

Чувствено тяло, което влита в бъдещето. Разчитайки на модерен механизъм, крилатите врати на купето създават изумителен ефект.

Отварянето на предния и задния капаци на 33 Stradale е едновременно драматично и функционално, осигурявайки лесен достъп до багажното отделение и двигателния отсек в напълно състезателен стил.

Аеродинамичното оформяне на скосената опашка, в съчетание с експресивния V-образен дизайн, допълват с мощ и енергия задната част на суперавтомобила.

Предните светлини са високотехнологични бижута, които служат и за захранване с въздух на охладителя и аеродинамичните въздухозаборници.

Разположена в апогея на предния капак, V-образната "Scudetto" решетка разкрива триизмерното лого на Alfa Romeo, изваяно от алуминий и рафинирано с карбонови детайли. Начинът, по който изпъква в пространството, асоциира с артистичния перфекционизъм на скулптура.

Емблематичните златисти лети джанти, съчетани с оцветените карбоново-керамични спирачки Brembo илюстрират отличителния състезателен дух на Alfa Romeo и отдават почит на 33 Stradale от 1967 г.

Задните мигачи изпъкват от крилото на автомобила, напомняйки за легендарния дизайн на въздухозаборниците на предшественика си - необходима красота в най-чист вид.

Поразителен триизмерен ефект - кръглите задни светлини пресъздават визията на историческия 33 Stradale през ултрамодерна перспектива.

Атмосферата
МАЙСТОРСТВО И ИНОВАЦИИ

В свят, доминиран от индустриалното производство, Alfa Romeo дръзва да мечтае различно. Прегръщайки истинското занаятчийско мислене, марката се фокусира върху съществената красота, за да осигури автентично изживяване за всички сетива зад волана на 33 Stradale Fuoriserie.

Предлагайки ориентиран към водача интериор и избягвайки бутоните на спортния волан, Alfa Romeo 33 Stradale подчертава усещането за простота, при което единственият фокус е върху наслаждаването на всяка секунда от пътуването.

Обгръщаща светла кабина, която придава усещане за управление на изтребител - ясен символ на почит към аеронавтиката, която е неразделна част от историята на Alfa Romeo.

С основни контролни инструменти, вдъхновени от аеронавтиката, алуминиевата централна конзола е проектирана да подсили връзката между пилот и суперавтомобил.

Бутони, скорости и превключватели, които говорят само италиански и са проектирани да предизвикат уникално сензорно усещане, правейки шофирането още по-интуитивно.

Комбинирайки аналогови и дигитални елементи в триизмерно преживяване, инструменталният клъстър на Alfa Romeo "Cannocchiale" променя вида си, в зависимост от избрания режим за управление - "Strada" или "Pista".

Пътят е единственото нещо, което е от значение. Използван за контрол на настройките на суперавтомобила, големият дигитален екран между таблото и централната конзола може да бъде прибран при необходимост.

Отдавайки почит на изложения в историческия музей на Alfa Romeo модел от 1967 г., интериорът на 33 Stradale носи отличителния оребрен "Cannelloni" дизайн.

Чрез своите първокласни материали, комфортни седалки и авангардни решения, кабината дава ново значение на удоволствието от управлението, превръщайки се в естествено продължение на пилота.

Производителност

УНИКАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ

Alfa Romeo 33 Stradale се предлага в две версии, проектирани да задоволят нуждите на собствениците си.

Бензиновата версия е оборудвана с 3.0 л V6 twin-turbo двигател, генериращ 620 к.с. и способен да постигне максимална скорост от 333 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч под 3 секунди.

Електрическата версия на суперавтомобила осигурява мощност от над 750 к.с. и предлага пробег от 450 км.

Представянето

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА

Alfa Romeo 33 Stradale - насладете се на емоциите от официалното представяне на суперавтомобила.