QUADRIFOGLIO.ВИНАГИ НА СТРАНАТА НА СМЕЛИТЕ

Легендарната емблема, символ на най-добрите автомобили на Alfa Romeo

СИМВОЛ НА БЕЗКОМПРОМИСНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Благодарение на своите иновации и оптимизации, Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio представляват същността на спортния дух и удоволствието от управление на Alfa Romeo. Използването на ултра леки материали и изключителният 2.9 л V6 би-турбо двигател с 510 к.с. гарантират безпреценетно съотношение тегло/мощност.

Отличителният знак на легендата

СИМВОЛЪТ НА КЪСМЕТ СЕ ПРЕВРЪЩА В ЛЕГЕНДА

Всичко започва през 1923 г., когато Уго Сивочи печели Targa Florio зад волана на Alfa Romeo RL, носещ символа на зелена четирилистна детелина, която е изрисувана върху бяла диамантена основа. За жалост, само няколко месеца по-късно Сивочи загива при трагичен инцидент, при който автомобилът му не е бил със символа му на късмет - Quadrifoglio. От този тъжен ден насетне талисманът за късмет на Сивочи се превръща в символ на страстта ни към моторните състезания, традиция, която продължава да живее през десетилетията.

ПЕЧЕЛИВШОТО НАСЛЕДСТВО НА QUADRIFOGLIO 

Назовете което и да е голямо състезание, писта или шампионат и ще намерите емблемата Quadrifoglio, фигурираща високо в техните зали на славата. Alfa Romeo печели първият в историята GP Световен шампионат през 1925 г., както и първите две титли във Формула 1- през 1950 г. и 1951 г. Това е само началото на една победна серия с много постижения, включваща 5 титли от Световни първенства и стотици италиански и европейски титли. Тези победи са повече от просто историята на Alfa Romeo, те са се превърнали в неразделна част от ДНК на всеки модел Quadrifoglio.

Създаден да побеждава

GIULIA QUADRIFOGLIO

Открийте силата на увереността на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Безкомпромисна производителност, перфектен баланс, разпределение на въртящ момент и мощност в реално време – всичко е усъвършенствано така, че да ви отведе в центъра на Вашите емоции.

STELVIO QUADRIFOGLIO

Изживейте истинско удоволствие от управлението на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Чиста мощ, гениално съчетана с изтънчена елегантност и напреднали технологии, за да вдъхнови силни емоции във Вас.