ALFA ROMEO GIULIA GTAm
ПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА НА ЧИТАТЕЛИТЕ НА AUTO BILD SPORTSCARS

• Giulia GTAm е обявен за "AUTO BILD SPORTSCAR на 2021 г.
• Победа в категорията за внесени "Sedans & Station Wagons"
• Giulia GTAm отдава чест на един от най-успешните състезателни автомобили в историята на италианската марка

 

Забележителният италиански дизайн, комбиниран с двигателя с 540 к.с. мощност са в основата на решението на читателите на AUTO BILD SPORTSCARS. Те са гласували за това Giulia GTAm, най-мощният автомобил, произвеждан някога от Alfa Romeo, да спечели "AUTO BILD SPORTSCAR на 2021 г.". Общо 109 настоящи спортни автомобила са били предложени за гласуване. Giulia GTAm оглави класацията в категорията за внесени "Sedans & Station Wagons".

Миналата година, читателите на AUTO BILD SPORTSCARS избра Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio за победител. Тази година бе ред на Giulia GTAm да прибере наградата. Значително постижение и източник на голяма чест за италианската марка. И двете награди олицетворяват уважението, на което се радва Alfa Romeo сред немските почитатели на спортни автомобили.

Произведен само в 500 персонализирани броя, носещи добре познатият акроним на Giulia GTA  (Gran Turismo Alleggerita или олекотен гранд турър), моделът отдава почит на един от най-легендарните представители на славната история на марката - Giulia Sprint GTA от 1965 г. С използването на олекотени материали, теглото на Giulia GTA е намалено със 100 кг спрямо Giulia Quadrifoglio, а модернизираната версия на 2.9 V6 Bi-Turbo двигател на Alfa Romeo осигурява 540 к.с., което води до лидерство в класа по отношение на съотношението кс./л - 187. Автомобилът осигурява изключителна производителност, което се отразява както по отношение на времето за обиколка на писта, така и при ускорението на модела. Аеродинамиката е специално модифицирана, черпейки от техническия опит, придобит във Formula 1, благодарение на синергията със Sauber Engineering.