ALFA ROMEO GIULIA Е ИЗБРАНА
ЗА "BEST CAR 2022„ В ГЕРМАНИЯ

Още веднъж Giulia демонстрира превъзходството си. Читателите на известното немско списание “auto motor und sport” избраха за девети път Alfa Romeo Giulia за “Best Car 2022” в своята категория.

С тази награда се затвърждава, че витрината с трофеи на Giulia продължава да расте както в Германия, така и в останалия свят. Всъщност, през последните години Giulia получи международно признание за своя дизайн с наградата "Red Dot Award", както и наградата Autonis Design Award на "auto motor und sport". В допълнение, с GTA, Quadrifoglio и Veloce, автомобилът спечели "Sport Auto Awards" на списание Sport Auto, както и редица други награди, присъдени от читатели на различни континенти.

Наградите, които публиката и медиите присъждат на Giulia през последните години, са в съответствие с пазарното присъствие. През 2021 г. в Италия, например, Giulia се затвърди като най-продавания седан с двигател с вътрешно горене в сегмент D с пазарен дял от близо 60% - почти двойно постижение спрямо резултатите от 2020 г.​

С моделна година 2022 автомобилът претърпя развитие. С Giulia MY22 удоволствието при шофиране достига друго ниво, като се характеризира с многобройни иновации при настройките на автомобила, които продължават да го открояват с изискана елегантност, дръзко превъзходство и пословичен спортен дух, присъщ за Alfa Romeo. Със сигурност предстоят още много награди и признания.